Дієта - Рецепти страв по Дюкану

Опубликовано: 13.12.2020

Багатьом худіючим підхід Дюкана цікавий тим, що в класичному вигляді він досить чітко структурований і зрозумілий для сприйняття. Крім того, результати талії, що зменшуються, зазвичай не змушують себе чекати. Звичайно, є у цієї дієти і плюси, і мінуси, тому, перш ніж слідувати їй. Онлайн-газета "UAEU.TOP" рекомендує проконсультуватися з терапевтом на предмет протипоказань.

Дієта Дюкана включає в себе наступні етапи (фази)

1. Атака. Це справжня війна з жировими відкладеннями. Можна їсти в необмежених кількостях тільки білкову їжу: нежирну курку, рибу, яйця, молочні продукти. Крім того, необхідно включити в раціон відруби і мінімум 1,5 літра чистої води на день. Цукор повністю виключається, а сіль можна вживати в самих мінімальних кількостях. Довжина фази - до 7 днів.

2. Чергування. До описаних вище білкових продуктів у деякі дні додаються овочі, за винятком картоплі, рису, зернових, гороху та деяких інших важких продуктів. Тривалість фази - до декількох місяців, поки не буде досягнуто бажаної ваги.

3. Закріплення. До білкових та овочевих продуктів можна додавати кілька порцій фруктів, хліба, сиру та крохмалистих овочів на тиждень. Це етап підтримки ваги, він також може тривати до декількох місяців.

4. Стабілізація. Це скоріше не дієта, а справжній спосіб життя. Один раз на тиждень слід робити день з першого етапу, тобто повністю заснований на білкових продуктах. Крім того, слід щодня вживати вівсяні отруби і дуже багато ходити пішки.

Навіть дотримуючись усіх вищевказаних правил, можна готувати смачні та прості страви з найрізноманітніших категорій: салати, закуски, перші та другі страви і навіть десерти.

Закуска з червоної риби і сиру

  • слабосолена червона риба - 1 упаковка;
  • сир дрібнозернистий м 'який - 150 грам;
  • кефір (або знежирений йогурт) - 2-3 ст.л.;
  • зелень (укроп, петрушка) - остання пучка;
  • сіль - за смаком.

Сир розімніть виделкою до однорідності, додайте в нього трохи солі, зелень і пару столових ложок знежиреного йогурту. Він потрібен, щоб консистенція начинки була трохи більш м 'якою і слухняною. Слабосолену рибу наріжте тонкими пластами, додайте в неї начинку з сиру і загорніть в невеликі рулетики. Підходить для всіх фаз. Можна прикрасити ікрою і листям салату на 2-4 етапах.

Салат з тунцем

  • тунець консервований - 1 банку;
  • сир дрібнозернистий м 'який - 100 грам;
  • яєчні білки - з 2-3 яєць;
  • огірок свіжий - 1 шт;
  • листя салату - за смаком;
  • зелень (кріп, цибуля зелена, петрушка) - до смаку.

Даний рецепт салату підходить для етапів 2-4. Зробити такий салат не складе труднощів: з тунця злійте рідину, але не всю. Придушіть його виделкою. Поріжте огірки та яєчні білки на кубики, порвіть листя салату, дрібно нашинкуйте зелень. Змішайте всі інгредієнти. Салат готовий!

Гарбузовий суп-пюре з насінням

  • гарбуз - 300 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • морква - 1 шт;
  • молоко 0% - 200 мл;
  • насіння льону - 1-2 ст.л.;
  • зміна гарбуза - 1-2 ст.л.;
  • оливкова олія - 1 ч. л.;
  • зелень для подачі - до смаку.

Поетапне приготування

  • Перш за все очистіть гарбуз від шкірки і насіння, залишивши тільки чисту м 'якоть. Розігріть духовку до 200 градусів і запікайте там м 'якоть гарбуза, порізану на невеликі шматочки, близько півгодини.
  • Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, поріжте на дрібні кубики. З моркву зніміть шкірку і потріть на терки. Обсмажте овочі на невеликій кількості оливкової олії до золотистості цибулі.
  • Молоко прокип 'ятіть. Викладіть у нього готові овочі і гарбуз, забирайте зануреним блендером до однорідності. Додавання спецій додасть страві оригінальний смак, головне - використовувати вдалі поєднання. Гарбузовому супу не завадить додавання мускатного горіха, каррі та шафрана.
  • Розлийте суп по порційних тарілках, кожну з яких прикрасьте насінням льону і гарбуза і зеленню. Обід готовий! Даний рецепт підходить для 2-4 етапів дієти Дюкана.

Рулет з курячого філе та яєць

Для однієї порції знадобляться:

  • куряче філе - 1 шт;
  • яйце - 1 шт;
  • зелень - пучок (для 2-4 етапів).

Покроковий рецепт

  • Відваріть куряче яйце до стану "вкруту".
  • Куряче філе розріжте вздовж не до кінця, щоб його можна було відкрити, як книжку. Гарненько відбийте, щоб вийшов тонкий, широкий пласт.
  • Якщо ви перебуваєте вже на другій фазі і далі, прокладіть внутрішню сторону зеленню: шпинатом, петрушкою, кропом тощо. Якщо ж ви перебуваєте на "атаці", то зелень потрібно виключити.
  • Загорніть зварене і очищене від шкаралупи яйце в куряче філе, загорніть, як рулет, а зверху оберніть фольгою.
  • Випікайте при температурі 200 градусів близько півгодини. Наприкінці приготування можна розгорнути фольгу, щоб м 'ясо трохи підрум' янилося.

Шоколадні кекси

  • яйця курячі - 2 шт;
  • відруби - 2 ст.л.;
  • молоко сухе - 4 ст.л.;
  • сир знежирений м 'який - 50 г;
  • розпушувач тесту - 1 ч. л.;
  • какао-порошок - 4 ч. л.;
  • ванілін - пакетик;
  • цукрозамінник - за смаком.

Рецепт покроково

  • Яйця підійте за допомогою міксера до світлої, щільної маси.
  • Додайте м 'який сир, знову збийте.
  • В окремій мисці змішайте всі сухі інгредієнти і порціями додавайте їх до яйць і сиру, поступове перемішуючи.
  • Розлийте тісто за формами для кексів.
  • Випікайте близько 20-25 хвилин при 180 градусах.
  • Остудіть домашні кексики до кімнатної температури і подавайте до чаю.

Джерело: "Їжа і напої" на uaeu.top — https://uaeu.top/yizha-i-napoi.html